Kunci Jawaban
Kisi-kisi Soal Sumatif Bahasa Jawa Kelas 3 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Beserta Kunci Jawaban
Inilah kisi-kisi soal sumatif Bahasa Jawa kelas 3 SD semester 1 Kurikulum Merdeka beserta kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
8. Pengalaman iku bisa dadi guru sing becik, tegese saka pengalaman kita bisa ....
a. kendel ngadhepi apa bae
b. pinter samubarang kawruh
c. takon tumrap sing ora dimangerteni
d. sinau supaya bisa luwih becik
Jawaban : D
9. Ibu nyepakake kopi lan roti ing meja kanggo nyuguh dhayoh. Ukara ing dhuwur sing klebu swara [o] jejeg, yaiku ....
a. kopi
b. roti
c. kanggo
d. dhayoh
Jawaban : C
10. Watak paraga ing crita iku maneka warna. Paraga watake ora becik diarani ....
a. protagonis
b. figuran
c. tritagonis
d. antagonis
Jawaban : D
11. Sing diarani crita pengalaman pribadi yaiku ....
a. crita pangreka panulis kanggo nguripake angene pamaca
b. pengalaman kang dialami saben manungsa
c. crita kang wujud angen-angen
d. crita pengalaman kang durung dialami
Jawaban : B
12. Bapak sampun nedha sekul rawon.
Tembung nedha ora trep, dene sing bener yaiku ....
a. dhahar
b. ngunjuk
c. mangan
d. nedhi
Jawaban : A
13. Tuladha tembung kang ngemu swara [u] miring yaiku ....
a. buku, yuyu, mlayu
b. watu, warung, sambung
c. gunung, weruh, tembung
d. lurung, kuku, luru
Jawaban : C
14. Nalika ing sekolahan guneman karo guru migunakake basa ....
a. ngoko alus
b. krama lugu
c. ngoko lugu
d. krama alus
Jawaban : D
15. Aku sowan Simbah ing Sala sing kebeneran lagi panen iwak nila. Kang mangkono klebu pengalaman ....
a. lucu
b. nyenengake
c. medeni
d. nrenyuhake
Jawaban : B
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dengan klik Di Sini.
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News.
kunci jawaban
kisi-kisi soal sumatif
Bahasa Jawa kelas 3 SD semester 1
Kurikulum Merdeka
Sripoku.com
| Materi IPAS Kelas 5 SD Semester 1 dan 2 Edisi Revisi Terbaru Kurikulum Merdeka Nasional |   | 
|---|
| Kisi-kisi Soal Sumatif Bahasa Indonesia Kelas 3 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |   | 
|---|
| Soal dan Kunci Jawaban PAI Kelas 5 SD Halaman 147 Kurikulum Merdeka |   | 
|---|
| Soal Bahasa Indonesia Kelas 12 SMA Materi Surat Lamaran Pekerjaan, Lengkap Kunci Jawaban |   | 
|---|
| 25 Soal Bahasa Sunda Kelas 1 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka, Jawaban SAS |   | 
|---|


 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
				
			 
											 
											 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.