Kunci Jawaban
20 Soal PTS/STS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2024 Lengkap Kunci Jawaban
Berikut adalah 20 latihan soal PTS/STS Bahasa Jawa kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka tahun 2024 lengkap kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
b. irung
c. tangan kiwa
Jawaban : A
8. Tembang "Siji Loro Telu" isine katujokake marang ....
a. para siswa
b. para guru
c. wong tuwa
Jawaban : A
9. anyar-Rumi-sepedhah-numpak
Ukara sing trep saka rantaman tembung ing dhuwur yaiku ....
a. Rumi numpak sepedhah anyar.
b. Sepedhah anyar numpak Rumi.
c. Rumi sepedhah numpak anyar.
Jawaban : A
10. Tembang dolanan bisa gawe seneng.
Uga bisa menehi piwulang.
Supaya ora turu wayah sore.
Amarga bisa nindakake pakaryan wigati. Upamane sinau.
Piwulang iku ing tembang ....
a. Gundhul Pacul
b. Pitik Walik
c. Padhang Wulan
Jawaban : C
Baca juga: Soal PTS/STS Matematika Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2024 Lengkap Kunci jawaban
11. Marang kanca sing lagi bae weruh becike ....
a. nglungani
b. kenalan
c. meneng bae
Jawaban : B
12. Tuladha ukara pitakon yaiku....
a. Apa kowe sida lunga?
b. Aku ndherek Ibu menyang pasar.
c. Yen dolan aja adoh-adoh!
Jawaban : A
13. Tembang dolanan becike ditembangake bareng ....
a. bapak ibu guru
b. pakdhe budhe
c. kanca-kanca
Jawaban : C
14. Cacahku ana loro.
Mapan ing perangan sirah.
Basa kramaku talingan.
Aku gunane kanggo....
a. ngrungokake
b. nyawang
c. njaga mripat saka kringet
Jawaban : A
15. Perangan awak kanggo nyangga sirah kramane ....
a. samparan
b. jaja
c. jangga
Jawaban : C
16. Tembung dolanan yen diudhar miturut aksarane yaiku ....
a. d-o-l-a-n
b. d-o-n-a-l-a-n
c. d-o-l-a-n-a-n
Jawaban : C
17. Nalika mangkat sekolah diparingi sangu Ibu.
Anggone nampa becike ....
a. nganggo tangan kiwa
b. nganggo tangan tengen
c. karo besengut
Jawaban : B
18. I-k-a-g-n- u, menawa dirakit dadi tembung ....
a. kalung
b. kulang
c. langku
Jawaban : A
19. Tembang dolanan kang ngenalake bab dolanan yaiku ....
a. Kodhok Ngorek
b. Jamuran
c. Pitik Walik
Jawaban : B
20. anyar - Intan - tas - nganggo
Urutan tembung sing bener supaya dadi ukara kang becik yaiku ....
a. Tas anyar nganggo Intan.
b. Intan nganggo tas anyar.
c. Nganggo anyar tas Intan.
Jawaban : B
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dengan klik Di Sini.
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News.
kunci jawaban
latihan soal
PTS/STS
Bahasa Jawa kelas 1 SD semester 1
Kurikulum Merdeka
Penilaian Tengah Semester (PTS)
Sumatif Tengah Semester (STS)
Sripoku.com
25 Latihan Soal UTS Geografi Kelas 12 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPAS Kelas 4 SD Halaman 48 Kurikulum Merdeka, Topik C Pertanyaan Esensial Wujud Zat |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPAS Kelas 4 SD Halaman 54 Kurikulum Merdeka, Air Dipanaskan Dapat Berubah Wujud |
![]() |
---|
20 Soal STS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Latihan Soal Sosiologi Kelas 11 SMA Materi Bab 2 Konflik Sosial Semester 1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.