Belajar dari Rumah

Soal Latihan dan Kunci Jawaban Ulangan Bahasa Inggris UAS/PAS Kelas 7 SMP Semester 1 Tahun 2020

Soal dan kunci jawaban untuk latihan Ulangan Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) kelas 7 SMP.

ISTIMEWA
Ilustrasi 

A. the fan

B. t he light

C. t he heater

D. the refrigerator

Jawab: A

7. X : What t ime is t he flag ceremony on Monday?

Y : It … begins at 7 o’clock.

A. usually

B. seldom

C. sometimes

D. once in a while

Jawab: C

8. A : I feel hungry.

B : Do you … somet hing to eat ?

A. need

B. enjoy

C. dislike

D. hate

Jawab: A

9. Mother: I need two eggs and some frying oil.

Daughter: What do you … t o prepare, mom?

Mot her: An omelet .

A. dislike

B. want

C. hat e

D. buy

Jawab: B

10. Diah : Miss. Lusi … speak Japanese.

Asih : You know, she has lived in Japan for years.

A. cannot

B. can

C. will

D. will not

Jawab: B

Siswa belajar dari rumah didampingi orangtua, Selasa (31/3/2020).
Siswa belajar dari rumah didampingi orangtua, Selasa (31/3/2020). Kunci Jawaban Soal Latihan Ulangan Bahasa Inggris atau UAS/ PAS Kelas 7 SMP Semester 1 Tahun 2020. (TRIBUNNEWS/HERUDIN)

Question 11 - 13

Nancy, a housewife, is quit e a busy woman. She does many things: washes clothes, cleans the house, cooks, buys food, and plans things for her family. She is really t he housekeeper and the driver for all of them. Her days are quite long. She has got three children. Lousie and Dick, seven and nine years old, are in school now, but Tommy, only three years old, isn’t . He goes to nursery school two morning a week. T hese two mornings are very nice for Nancy. Shuses this time to read and rest a litt le.

11. How many children does Nancy have?

A. 4

B. 3

C. 2

D. 1

Jawab: B

12. “These two mornings are very nice for Nancy”. The opposite of nice is ….

A. int erest ing

B. good

C. bad

D. annoying

Jawab: C

13. The main idea of this paragraph is ….

A. her days are quit e long

B. Nancy is a housewife

C. She has got 3 children

D. Nancy is a busy woman

Jawab: B

Questions 14 – 15

Look! These are our school uniforms. The hats are white and blue. The … (14)… is white. T he belt is black.
The …(15)… is blue. The shoes are black. On Monday, I usually wear a blue tie.

14. A. shorts

B. skirts

C. shirts

D. pants

Jawab: C

15. A. shirts

B. shocks

C. sleeves

D. trousers

Jawab: D

*) Sumber: andronezia.com.

*) Jawaban dalam artikel ini dapat digunakan sebagai untuk memandu proses belajar anak.

Artikel ini telah tayang di Tribunnews.com dengan judul Kunci Jawaban Soal Latihan Ulangan Bahasa Inggris atau UAS/ PAS Kelas 7 SMP Semester 1 Tahun 2020

Sumber: Tribunnews
  • Ikuti kami di
    KOMENTAR

    BERITA TERKINI

    © 2023 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved