Kunci Jawaban

17 Soal Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2 Kurikulum Merdeka Kunci Jawaban SAS

Terdapat soal Bahasa Sunda & kunci jawaban untuk dikerjakan siswa kelas 2 sebagai latihan menghadapi Sumatif Akhir Semester (SAS).

Penulis: Tria Agustina | Editor: Tria Agustina
Sripoku.com
ILUSTRASI KUNCI JAWABAN - Contoh soal Bahasa Sunda kelas 2 semester 2 Kurikulum Merdeka beserta kunci jawaban SAS 

SRIPOKU.COM - Simak latihan soal Bahasa Sunda lengkap kunci jawaban berikut.

Dimuat materi semester 2 Kurikulum Merdeka untuk persiapan Sumatif Akhir Semester (SAS) kelas 2.

Dibagikan melalui YouTube Miela Channel, selesaikanlah dengan baik latihan soal yang ditampilkan.

Baca juga: 20 Soal Bahasa Sunda Kelas 3 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka, Kunci Jawaban SAS

1. Saha nu disebut bapana indung?

a. Nini
b. Aki
c. Paman

Jawaban: B

2. Sasatoan nu bisa hiber di langit nyaéta ...

a. Gajah
b. Oray
c. Manuk

Jawaban: C

3. Kuring dahar sangu jeung ...

a. Raranggeuyan
b. Lauk
c. Sarung

Jawaban: B

4. Unggal én jing. urang kedah ...

a. Saré
b. Mandi
c. Ulin

Jawaban: B

5. Sasatoan nu hirup di basisir laut nyaéta ...

a. Kuda
b. Paus
c. Kucing

Jawaban: B

6. Bahasa Sunda tina "adik" nyaéta ...

a. Kakang
b. Lanceuk
c. Rai

Jawaban: C

7. Lamun urang nyarios ka sepuh kedah...

a. Bentak-bentak
b. Lemes
c. Kasar

Jawaban: B

8. Ngaran sasatoan nu leumpangna lambat nyaéta ...

a. Kuya
b. Harimau
c. Gajah

Jawaban: A

9. Bahasa Sunda tina "matahari" nyaéta ...

a. Rembulan
b. Béntang
c. Panonpoé

Jawaban: C

10. "Ucing" téh kaasup golongan ...

a. Manuk
b. Sasatoan
c. Tatangkalan

Jawaban: B

11. Lamun urang resep maca buku, urang bakal jadi ...

a. Bodoh
b. Pintar
c. Poho

Jawaban: B

12. Warna langit nalika siang nyaéta....

a. Koneng
b. Bodas
c. Biru

Jawaban: C

13. "Poe" hartina dina basa Sunda nyaéta ...

a. Malam
b. Beurang
c. Dinten

Jawaban: C

14. "Kuring" hartina dina basa Indonesia nyaéta ...

a. Kamu
b. Saya
c. Dia

Jawaban: B

15. Domba téh sok ngahasilkeun.
a. Susu
b. Wol
c. Telur

Jawaban: B

16.... dina tangkal jambu ngadaharan daun jeung buahna.

a. Hileud
b. Oray
c. Manuk

Jawaban: A

17. Eta pepelakan teh dibere pupuk atuh, meh beuki gancang buahan.
"Beuki" dina kalimah di luhur hartina....

a. makin
b. tidak
c. suka

Jawaban: A

Sumber: Sriwijaya Post
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved