Kunci Jawaban
Soal UTS Bahasa Inggris kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025, Lengkap dengan Kunci Jawaban
Inilah soal dan jawaban UTS Bahasa Inggris kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025.
Penulis: Shafira Rianiesti Noor | Editor: Shafira Rianiesti Noor
SRIPOKU.COM - Inilah soal dan jawaban UTS Bahasa Inggris kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025.
Video ini dirancang untuk membantu siswa SD mempersiapkan diri untuk ujian sekolah.
Siswa diwajibkan untuk lebih dulu mengerjakan soal tanpa melihat kunci jawaban.
Berikut ini soal dan jawaban UTS Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 1 Kurikulum Merdeka tahun 2025.
Baca juga: 20 Soal PTS/STS Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 dan Kunci Jawaban
1. Father never adds sugar in his coffee.
He likes having a cup of ... coffee.
a. sweet
b. bitter
c. salty
d. sour
Jawaban : B
2. Desi: Does the lemon taste bitter?
Fano: ... It tastes sour.
a. Yes, of course.
b. Yes, it does.
c. No, it doesn't.
d. I don't know.
Jawaban : C
3. I don't like gooseberries because they taste....
a. spicy
b. sour
c. salty
d. sweet
Jawaban : B
4. Ira: How does the honey taste?
Luna: .....
a. It tastes sweet.
b. It tastes bitter.
c. It tastes sour.
d. It tastes spicy.
Jawaban : A
5. Rika: Does the watermelon taste sour?
Yuli:....
a. It tastes bitter.
b. Yes, it does.
c. No, it doesn't.
d. I don't know.
Jawaban : C
6. I should drink... hot chocolate to make my mood good.
a. a square of
b. a pinch of
c. a mug of
d. a plate of
Jawaban : C
7. Please give me ... of popcorn.
a. a glass of
b. a tub of
c. a bottle of
d. a bar of
Jawaban : B
8. Ayu: ...
Oki: There is box of pasta.
a. Is there pasta?
b. How many pasta is there?
c. How much pasta is there?
d. Do you have a box of pasta?
Jawaban : A
9. Mother needs a bottle of ... to fry the fish.
a. milk
b. cereal
c. honey
d. frying oil
Jawaban : D
10. Which information is correct based on the picture?

a. There is a ball of garlic.
b. There is a heap of garlic.
c. There is a clove of garlic.
d. There is a drop of garlic.
Jawaban : C
11. Have you bought... rice?
a. a sack of
b. a jug of
c. a cup of
d. a pinch of
Jawaban : A
12. There is a bunch of ....

a. rice
b. chocolate
c. pizzas
d. grapes
Jawaban : D
13. I. iced tea
II. sandwich
III. candies
IV. milk
V. banana
Words that suitable for quantifier a glass of.....
a. I and II
b. II and IV
c. I and IV
d. IV and V
Jawaban : C
14. Which sentence is correct based on the picture above?

a. The fried fish is eight thousand rupiahs.
b. The fried fish is nine thousand rupiahs.
c. The fried chicken costs seven thousand rupiahs.
d. The fried chicken costs nine thousand rupiahs.
Jawaban : C
15. Rp10,500 is read ... rupiahs.
a. eleven thousand five hundred
b. fifteen thousand
c. eleven hundred thousand
d. ten thousand five hundred
Jawaban : D
kunci jawaban
Soal UTS Bahasa Inggris kelas 5 SD Semester 1
Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 1
Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 122 Kurikulum Merdeka, Latihan Soal Worksheet 2.23 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 114 Kurikulum Merdeka, Latihan Soal Worksheet 2.18 |
![]() |
---|
Soal Sumatif Tengah Semester Seni Musik Kelas 6 SD Kurikulum Merdeka Tahun 2025, Latihan Soal Esai |
![]() |
---|
20 Contoh Soal Ulangan IPAS Kelas 6 SD BAB 2 Kurikulum Merdeka, Cerita Tentang Indonesia Kita |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Halaman 100 Kurikulum Merdeka, Latihan Siap-Siap Belajar |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.