Kunci Jawaban
Latihan Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
Berikut terdapat latihan soal ulangan Bahasa Jawa kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka, lengkap kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
Jawaban : A
8. Tembang dolanan kang ngenalake bab dolanan yaiku ....
a. Kodhok Ngorek
b. Jamuran
c. Pitik Walik
Jawaban : B
9. anyar - Intan - tas - nganggo
Urutan tembung sing bener supaya dadi ukara kang becik yaiku ....
a. Tas anyar nganggo Intan.
b. Intan nganggo tas anyar.
c. Nganggo anyar tas Intan.
Jawaban : B
10. Aku mangan, dene tumrape Ibu ....
a. mangan
b. nedha
c. dhahar
Jawaban : C
Baca juga: Soal Sumatif BAB 1 Matematika Kelas 1 SD/MI Semester 1 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
11. Tembang dolanan kanggo menehi piwulang.
Supaya nindakake kuwajiban kanthi temen.
Uga ora kena gumedhe.
Piwulang iku ana ing tembang ....
a. Gundhul Pacul
b. Jaranan
c. Dhondhong Apa Salak
Jawaban : A
12. Padhang wulan padhange kaya rina.
Rembulane e sing
Bacutane tembang ing dhuwur yaiku ....
a. padhang
b. ngawe-awe
c. ngelingake
Jawaban : B
13. Titikane ukara pitakon yaiku ....
a. nganggo tandha seru
b. nganggo tembung aja
c. nganggo tandha pitakon
Jawaban : C
14. Klebu ukara pamenging yaiku ....
a. Yen mlaku turut pinggiran!
b. Ibu maringi aku sangu.
c. Jam pira kowe tekan sekolahan?
Jawaban : A
15. Ibu kondur jam telu sore.
Ukara pitakon kang trep karo ukara ing dhuwur yaiku ....
a. Kapan Ibu rawuh kene?
b. Jam pira Ibu kondur?
c. Karo sapa Ibu kondur?
Jawaban : B
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dengan klik Di Sini.
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News.
Sekolah Kalian Kedatangan Peserta Didik Baru, Jawaban Studi Kasus Kelas 10 Uji Kompetensi 1.5 Hal 53 |
![]() |
---|
Kisi-kisi Soal PTS/STS PKN Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
30 Soal PTS/STS Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025, Pilihan Ganda |
![]() |
---|
Soal PTS/STS PLBJ Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Ekonomi Kelas 11 SMA Halaman 26-27 Kurikulum Merdeka Edisi Revisi, Aktivitas 3.10 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.