Kunci Jawaban
25 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 Kurikulum Merdeka Jawaban PTS/STS
Inilah soal Bahasa Inggris semester 1 Kurikulum Merdeka beserta kunci jawaban untuk siswa kelas 5.
Penulis: Tria Agustina | Editor: Tria Agustina
SRIPOKU.COM - Selesaikanlah soal Bahasa Inggris Kelas 5 berikut ini.
Dilengkapi dengan kunci jawaban, soal yang dimuat berupa materi semester 1 Kurikulum Merdeka.
Sebagai bahan tambahan belajar untuk PTS/STS, simak pertanyaan selengkapnya dilansir lewat YouTube Laman Edukasi.
Baca juga: 24 Soal Seni Rupa Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Jawaban PTS/STS
1. X: Do you always ... in the morning.
Y: Yes, I do.
A. pray shubuh
B. Watch TV
C. have lunch
D. swimming
Jawaban: A
2. I like ... in the morning around my village.
A. singing
B. Swimming
C. fishing
D. cycling
Jawaban: D
3. My family have breakfast at a quarter to seven.
The underlined words means....
a. 07:15
b. 07:45
c. 06:15
d. 06:45
Jawaban: D
4. Mother has a hobby. Her hobby is .... she always do it in the kitchen.
a. gardening
b. cooking
c. singing
d. surfing
Jawaban: B
5. Zahira likes playing piano. So her hobby is....
a. playing music
b. making piano
c. selling piano
d. playing kite
Jawaban: A
6. Do you like singing ? No, ....
A. I do
B. I was not
C. I do not
D. I did not
Jawaban: C
7. Mr. Rayhan is a teacher. He always ....every morning.
A. goes to hospital
B. goes to office
C. goes to school
D. goes to market
Jawaban: C
8. In the afternoon, Zakiyya usually....the flower.
A. waters
B. washes
C. cleans
D. picks
Jawaban: A
9. X: What do you do in the morning ?
Y: I usually
A. drink ice tea
B. have dinner
C. have breakfast
D. have lunch
Jawaban: C
10. Zahra's hobby is philately. " philately " means....
A. doesn't like stamps
B. collecting stamps
C. has some stamps
D. like to buy stamps
Jawaban: B
11. We have dinner in the....
A. morning
B. Now
C. afternoon
D. night
Jawaban: D
12. Some students go to the pool every Sunday.
Their hobby is ....
A. singing
B. dancing
C. cycling
D. swimming
Jawaban: D
13. The students to school everyday.
A. go
B. went
C. going
D. goes
Jawaban: A
24. He .....badminton, but he likes surfing.
A. aren't like
B. does like
C. are like
D. doesn't like
Jawaban: D
25. My grandfather usually ... the newspaper at the verandah.
A. buys
B. brings
C. reads
D. studies
Jawaban: C
| 10 Soal Sumatif Sosiologi Kelas 11 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap Pembahasan |
|
|---|
| Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 4 SD Halaman 66 Kurikulum Merdeka |
|
|---|
| Soal Sumatif Geografi Kelas 11 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap Pembahasan |
|
|---|
| 30 Soal Sumatif Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka 2025 |
|
|---|
| Latihan dan Kunci Jawaban IPAS Kelas 3 SD Halaman 151 Kurikulum Merdeka |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.