Kunci Jawaban
20 Soal PTS/STS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 dan Kunci Jawaban
2. Do you understand is expression of ....A. Asking someone's understanding B. Ask someone's attention
Penulis: Rizka Pratiwi Utami | Editor: Rizka Pratiwi Utami
SRIPOKU.COM - Artikel kali ini menyajikan latihan soal PTS/STS Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 1 Kurikulum Merdeka tahun 2025 lengkap kunci jawaban.
Untuk menambah pengetahuan siswa jelang ujian Penilaian Tengah Semester (PTS) atau Sumatif Tengah Semester (STS), pelajarilah latihan soal di bawah ini.
Baca juga: Integritas Akademik Mencakup Semua Hal Berikut, Kecuali, Modul 3.9 Pintar Kemenag
1.I think is expression of ......
A. Apologizing
B. Giving opinion
C. Appreciation
D. Asking Opinion
Jawaban: B
2. Do you understand is expression of ....
A. Asking someone's understanding
B. Ask someone's attention
C. Opinion
D. Attention
Jawaban: A
3. "Do you know what I am talking?" The sentence above expresses ...
A. Checking for understanding
B. Asking for opinion
C. Showing appreciation
D. Giving attention
Jawaban: A
4. Mr. Heri : Attention, please!
Arif : Yes, sir.
The underline word is expression of....
A. Asking opinion
B. Responding attention
C. Giving opinion
D. Showing appreciation
Jawaban: B
5. Mrs. Rina : May I have your attention, please?
Students : ....
A. Yes, Please.
B. Yes, Sir.
C. Yes, Ma'am
D. Thank you
Jawaban: C
6. These are expressions of asking attention....
A. I don't know
B. Excuse me
C. You are amazing
D. I know.
Jawaban: B
7. The room is too dark. Please ... the lamp.
A. turn down
B. turn over
C. turn on
D. turn off
Jawaban: C
8. Edo : Udin, will you help me to bring this book?
Udin: Sure, I ... bring it.
A. Will
B. Don't
C. Help
D. Can't
Jawaban: A
9. Suci : I think our school is bad.
Aisyah : I don't think so .... our school is good. It has so many achievements.
A. I know it
B. I think
C. Pardon me
D. He forgets it.
Jawaban: B
10. Fani: Can you help me, Andi?
Andi: Sorry, ....
A. I'm happy you are busy
B. you're welcome
C. you look very busy
D. I'm busy myself
Jawaban: D
11. The following is an expression of giving opinion ....
A. I’m sorry to hear that
B. I think it’s a good idea
C. Thank you very much
D. May I have your attention
Jawaban: B
12. When you make a mistake, you should say ....
A. Thank you
B. Excuse me
C. I’m sorry
D. You’re welcome
Jawaban: C
13. Dina : What do you think about this movie?
Rani : ....
A. I think it’s very interesting
B. Excuse me
C. Thank you
D. Don’t worry
Jawaban: A
14. Which one is NOT asking attention?
A. Excuse me
B. May I have your attention, please?
C. Look at me, please
D. I’m fine, thank you
Jawaban: D
15. Edo : Could you help me with my homework?
Beni : ....
A. Sure, I will
B. I’m sorry to hear that
C. Good morning
D. That’s great
Jawaban: A
16. If you want to show appreciation, you can say ....
A. That’s wonderful
B. Excuse me
C. What do you think?
D. I don’t agree
Jawaban: A
17. The opposite of "turn on the TV" is ....
A. Turn up the TV
B. Turn off the TV
C. Turn in the TV
D. Turn out the TV
Jawaban: B
18. Sinta : Do you agree with me that English is fun?
Ani : ....
A. I’m not sure about that
B. Attention, please
C. Thank you
D. Don’t mention it
Jawaban: A
19. Which expression is used to ask for someone’s opinion?
A. What do you think about it?
B. That’s a great idea
C. I agree with you
D. Excuse me
Jawaban: A
20. Teacher : Please, pay attention to me!
Students : ....
A. Yes, Ma’am
B. Thank you very much
C. I think so
D. Don’t worry
Jawaban: A
Latihan Soal Esai Sumatif Tengah Semester 1 Pendidikan Pancasila Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 12 SMA Halaman 128-129 Kurikulum Merdeka Semester 1, Penilaian Pengetahuan |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 12 SMA Halaman 126-128 Kurikulum Merdeka Semester 1, Penilaian Pengetahuan |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 12 SMA Halaman 111 Kurikulum Merdeka Semester 1, Latihan Aktivitas 3.3 Bab 4 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 12 SMA Halaman 109 Kurikulum Merdeka Semester 1, Latihan Aktivitas 3.2 Bab 4 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.