Kunci Jawaban

20 Soal PTS/STS Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 dan Kunci Jawaban

4. Zahira likes playing piano. So her hobby is .... A. playing music B. making piano C. selling piano D. playing kite

Freepik
SOAL PTS TERBARU - Ilustrasi belajar. 20 Soal PTS/STS Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 dan Kunci Jawaban 

SRIPOKU.COM - Artikel kali ini menyajikan 20 latihan soal PTS/STS Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 1 Kurikulum Merdeka tahun 2025 lengkap kunci jawaban.

Dengan belajar latihan soal PTS/STS Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 1 Kurikulum Merdeka ini diharapkan dapat menambah pengetahuan siswa secara maksimal.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 5 SD Halaman 18 Kurikulum Merdeka, Jurnal Membaca BAB 1

1.Students usually study at ....
A. school
B. market
C. hospital
D. bank
Jawaban : A

2. I like ... in the morning around my village.

A. singing
B. Swimming
C. fishing
D. cycling
Jawaban : D

3. Mother has a hobby. Her hobby is she ... always do it in the kitchen.
A. gardening
B. cooking
C. singing
D. surfing
Jawaban : B

4. Zahira likes playing piano. So her hobby is ....
A. playing music
B. making piano
C. selling piano
D. playing kite
Jawaban : A

5. Do you like singing ? No, ....
A. I do
B. I was not
C. I do not
D. I did not
Jawaban : C

6. Mr. Rayhan is a teacher. He always .... every morning.
A. goes to hospital
B. goes to office
C. goes to school
D. goes to market
Jawaban : C

7. In the afternoon, Zakiyya usually .... the flower.
A. waters
B. washes
C. cleans
D. picks
Jawaban : A

8. X: What do you do in the morning?
Y: I usually ....
A. drink ice tea
B. have dinner
C. have breakfast
D. have lunch
Jawaban : C

9. Zahra's hobby is philately. "philately" means ....
A. doesn't like stamps
B. collecting stamps
C. has some stamps
D. like to buy stamps
Jawaban : B

10. We have dinner in the ....
A. morning
B. Now
C. afternoon
D. night
Jawaban : D

 
11. Father likes .... newspapers every morning.
A. reading
B. writing
C. playing
D. swimming
Jawaban : A

12. My sister’s hobby is drawing. She always uses ....
A. guitar
B. pencil
C. ball
D. net
Jawaban : B

13. We usually go to the library to .... books.
A. eat
B. read
C. play
D. buy
Jawaban : B

14. They like .... football every Sunday.
A. watch
B. playing
C. played
D. play
Jawaban : D

15. X: What is your hobby?
Y: My hobby is .... songs.
A. singing
B. cooking
C. swimming
D. cycling
Jawaban : A

16. We can swim in the ....
A. classroom
B. pool
C. library
D. garden
Jawaban : B

17. I usually .... my teeth before going to bed.
A. brush
B. drink
C. play
D. wash
Jawaban : A

18. The opposite of "morning" is ....
A. night
B. day
C. noon
D. afternoon
Jawaban : A

19. My brother likes .... guitar in the evening.
A. play
B. playing
C. played
D. plays
Jawaban : B

20. X: Do you always ... in the morning.
Y: Yes, I do.
A. pray shubuh
B. Watch TV
C. have lunch
D. swimming
Jawaban : A

Sumber: Sriwijaya Post
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved