Kunci Jawaban
Latihan Soal PTS/STS/UTS Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTsN Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025
"You are going to need." The expression belongs to A. purpose B. Event C. Steps D. materials
Penulis: Rizka Pratiwi Utami | Editor: Rizka Pratiwi Utami
SRIPOKU.COM - Latihan Soal PTS/STS/UTS Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTsN Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 dan Kunci Jawaban.
Baca juga: Kunci Jawaban Matematika Kelas 11 SMA Halaman 8-10 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Soal Latihan 1.1
1.Nuri has just finished practicing singing. She will sing in the celebration of the Indonesia Independence Day. Shinta praises her that she sings like a real singer, and she will get a big applause for that.
Shinta: "You sing like a singer.".
Nuri : "Thank you. That's very nice of you."
A. You are a good student
B. I'm sure you will get a very big applause
C. Congratulate to Nuri
D. I'm sorry
Jawaban: B
2. Dayu: "Who won the football match yesterday?"
Udin : "Our team did. We won two to one."
Dayu: "Well done....
Udin : "Thank you."
A. You're welcome
B. I'm glad to hear that.
C. That's too bad
D. I'm sorry.
Jawaban : B
3. The following sentence is expression of hope...
A. I wish I had a nice house
B. I like a nice house
C. I need a nice house
D. I would like to have a nice house
Jawaban: A
4. Choose the following sentences which expression of "congratulation"...
A. Don't be sick
B. Great
C. Poor you are!
D. Get well soon my friend
Jawaban: B
5. Almira: Wonderful. You run like a panther. I am sure you wil win the race.
Fathan:....
The suitable expression is....
A. Good work, I am proud of you Almira
B. I hope so, thanks.
C. Thanks God, Thank you Almira.
D. Thanks a lot almira, I am not sure.
Jawaban : B
You are going to need eggs, milk, sugar. Steps: First break the eggs. Then, pour a quarter of the milk in the bowl. After that add a small spoon of sugar. Mix the eggs, milk, and sugar. Put a piece of bread in the bowl with the eggs, milk and sugar. Turn over the bread. Now, put some butter in the pan. Turn on the stove. When the pan is hot, take the bread out of the bowl and put it into the pan. After you cook one side of the bread, cook the other side. After you finish the first place of the bread, cook the other pieces. Now you have French toast.
6. These are tools to make the recipe, except....
A. Stove
B. Milk
C. Bowl
D. Spoon
Jawaban: B
7. What is the social function of the text ?
A. to entertain the reader with French toast
B. to describe French toast
C. to explain about French toast
D. to tell the reader how to make French toast
Jawaban: D
8. Who is the text better addressed to?
A. A mother at home
B. An expert chef
C. A student learning at home
D. A husband left by his wife
Jawaban: A
9. What is the step before put some butter in the pan?
A. Turn on the stove.
B. Pour a quarter of the milk in the bowl.
C. Add a small spoon of sugar.
D. Turn over the bread.
Jawaban: D
10. "You are going to need." The expression belongs to
A. purpose
B. Event
C. Steps
D. materials
Jawaban: D
Baca berita menarik Sripoku.com lainnya di Google News
Kunci Jawaban Pendidikan Pancasila Kelas 7 SMP Halaman 53 Kurikulum Merdeka Semester 1 Ayo Bercerita |
![]() |
---|
Latihan Soal Sumatif Tengah Semester 1 PKN Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Beserta Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Sejarah Kelas 12 SMA Halaman 179 Kurikulum Merdeka Semester 1, Latihan Soal Asesmen |
![]() |
---|
Latihan Soal Ulangan Bahasa Indonesia Kelas 1 SD Bab 1 Kurikulum Merdeka, Cerita Pohon Jati Ajaib |
![]() |
---|
Soal Latihan Bahasa Indonesia Kelas 4 SD Materi Bab 7 Asal-Usul, Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.