Kunci Jawaban
Soal PAS/SAS Bahasa Jawa Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2024 Lengkap Kunci Jawaban
Berikut ini terdapat latihan soal PAS/SAS Bahasa Jawa kelas 6 SD semester 1 Kurikulum Merdeka tahun 2024 lengkap kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
Jawaban : A
8. Gatekna pratelan ing ngisor!
(1) Rawe-rawe rantas malang-malang putung
(2) Dikena iwake aja nganti buthek banyune
(3) Bathok bolu isi madu
(4) Nglurug tanpa bala sugih tanpa bandha menang tanpa ngasorake
Saka pratelan ing dhuwur mujudake tuladha paribasan katuduhake nomer....
a. (1) lan (2)
b. (1) lan (4)
c. (2) lan (3)
d. (3) lan (4)
Jawaban : B
9. Bapak ... koran wonten teras.
Tembung kang mathuk kanggo ganepi ceceg-ceceg ing dhuwur, yaiku ....
a. maca
b. maos
c. ndeleng
d. sare
Jawaban : B
10. Bapak Pocung sato mring jalma biyantu
Aran limang sastra
Sastra pungkasan n tinulis
Yen wuwuh g mengku teges tirta panas
Tembang ing dhuwur satemene ngandhut bedhekan yaiku ....
a. gajah
b. sepur
c. unta
d. jaran
Jawaban : D
11. Bapak Pocung sato mring jalma biyantu
Aran limang sastra
Sastra pungkasan n tinulis
Yen wuwuh g mengku teges tirta panas
Tembang ing dhuwur jenenge tembang ....
a. Megatruh
b. Sinom
c. Pangkur
d. Pocung
Jawaban : D
12. Sajroning paugeran tembang macapat ana katrangan 8, 11, 8, 7, 12, 8, 8 sing diarani ....
a. guru gatra
b. guru lagu
c. guru wilangan
d. guru basa
Jawaban : C
13. Tembang macapat kang kanggo nelakake rasa susah lan sedhih yaiku tembang ....
a. Pocung
b. Dhandhanggula
c. Maskumambang
d. Asmaradana
Jawaban : C
14. Bebek mungsuh mliwis, tegese .....
a. wong asor, nanging sugih kepinteran
b. wong asor tumindak kaya wong luhur
c. wong bodho lan pinter bakal nemu cilakane dhewe
d. wong pinter mungsuh padha wong pinter
Jawaban : D
15. Lamun sira anggeguru kaki
Amiliha manungsa kang nyata
Ingkang becik martabate
Sarta kang wruh ing kukum
Kang ngibadah lan kang wirangi
Sokur oleh wong tapa
Ingkang wus amungkur
Tan mikir paweweh ing lyan
Iku pantes sıra guronana kaki
Sartane kawruhana
Ing ngisor iki kang ora klebu piweling saka tembang ing dhuwur yaiku....
a. menawa meguru prayogane marang wong kang becik
b. dadi guru nggulawenthah kudu antuk piwales sing akeh
c. wong kang dadi guru kudu mangerteni babagan kukum
d. luwih becik oleh wong tapa sing tanpa pamrih
Jawaban : B
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dengan klik Di Sini
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News
kunci jawaban
latihan soal
PAS/SAS
Bahasa Jawa kelas 6 SD semester 1
Kurikulum Merdeka
Penilaian Akhir Semester (PAS)
Sumatif Akhir Semester (SAS)
Sripoku.com
Soal Latihan IPA Kelas 9 SMP Materi Bab 5 Reaksi-Reaksi Kimia dan Dinamikanya |
![]() |
---|
Soal Latihan IPA Kelas 9 SMP Materi Bab 4 Listrik, Magnet dan Sumber Energi Alternatif |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 7 SMP Halaman 121 Kurikulum Merdeka Semester 1, Soal Uraian Rajin Berlatih |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Pendidikan PAI Kelas 7 SMP Halaman 118 Kurikulum Merdeka, Latihan Soal Rajin Berlatih |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PAI Kelas 7 SMP Halaman 99 Kurikulum Merdeka Semester 1, Soal Pantun Aktivitas 5.1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.