Kunci Jawaban

55 Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka, Persiapan Ulangan

Siswa dapat memperbanyak latihan soal dari materi Kurikulum Merdeka semester 1. Simak latihan soal selengkapnya yang dilengkapi dengan kunci jawaban.

Penulis: Tria Agustina | Editor: Tria Agustina
Freepik.com
Berikut ini 55 soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka, persiapan ulangan. 

Soal untuk nomor 8-12.

Ali : What's your name?

Tio : My name is Tio.

8. Tio implies that ....

a. he's introducing himself

b. he knows Ali well

c. he ignores Ali

Jawaban : A

9. 'My' refers to ....

a. Ali

b. Tio

c. Tio's mom

Jawaban : B

10. We know that ....

a. 'your' refers to Ali. 

b. Ali is Tio's friend.

c. Ali has just met Tio.

Jawaban : C

11. Does Tio know Ali?

a. Yes, he does.

b. Yes, of course.

c. No, he doesn't.

Jawaban : C

12. Is Ali introducing a friend to Tio?

a. Yes, he is.

b. Yes, of course.

c. No, he isn't.

Jawaban : C

13. 7

Lia: What number is this?

Tata: This is number ....

a. seven

b. nine

c. eight

Jawaban : A

14. 8

Ana: Is this number six?

Yogi: ....

a. Yes, this is.

b. Yes, this is not.

c. No, this is not.

Jawaban : C

15. The number comes before number 8 is ...

a. nine

b. ten

c. seven

Jawaban : C

16. AD 9854 AD

This is my uncle license plate. 

The numbers are ....

a. nine eight - six - four

b. nine eight - five - four

c. nine eight - seven - six

Jawaban : B

17. The number four is ....

a. 3

b. 4

c. 5

Jawaban : B

Soal untuk nomor 18-20.

My name is Iwan Kurnia.

I am seven years old.

I am in the first grade now.

I am from Jakarta.

I like fishing.

I go fishing on Sunday with my father.

18. What is the text about?

a. It's about Iwan's introduction.

b. It's about history.

c. It's about vehicle.

Jawaban : A

19. What is Iwan?

a. A teacher.

b. A student.

c. A policeman.

Jawaban : B

20. What is Iwan's hobby?

a. Reading.

b. Traveling.

c. Fishing.

Jawaban : C

21. Sampai jumpa in english is ...

A. I am fine

B. Hi

C. see you

Jawaban : C

22. Good bye in Indonesia is ...

A. selamat tinggal

B. selamat pagi

C. selamat malam

Jawaban : A

23. Good morning in Indonesia is ....

A. selamat malam

B. Selamat pagi

C. selamat siang

Jawaban : B

24. Ahmad: how are you today?

Ali: ....

A. thank you

B. good

C. I am fine

Jawaban : C

25. Rini : what is your name?

Siska : ....

A. my name is Ahmad

B. My name is Siska

C. my name is Silvi

Jawaban : B

26. The number before five is ...

A. four

B. two

C. three

Jawaban : A

27. The number after Seven is ...

A. Eight

B. One

C. Three

Jawaban : A

28. The number before Three is ...

A. Ten

B. One

C. Two

Jawaban : C

29. Ani : good afternoon, Siska ?

Siska : ... , Ani

A. good morning

B. good evening

C. Good afternoon

Jawaban : C

30. Selamat malam (akan tidur) in english is ....

A. good night

B. Good Morning

C. good afternoon

Jawaban : A

Baca juga: 25 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Pilihan Ganda

31. Look at the picture!

soal1 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Swimming

b. Dancing

c. Reading

d. Cycling

Jawaban: A

32. Look at the picture!

soal2 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

How many eraser in the picture?

a. 10

b. 9

c. 8

d. 7

Jawaban: A

33. Edo : Good morning

Lani : ....

a. Good afternoon

b. Good night

c. Good evening

d. Good morning

Jawaban: D

34. Mr. Fajri : Good bye, see you tomorrow

Students : ....

a. Ok, thank you

b. Good bye, see you tomorrow Mr. Fajri

c. Nice to meet you

d. I'm fine

Jawaban: B

35. "Sampai jumpa" in english is...

a. Good night

b. I'm fine thank you and you

c. Good bye

d. See you later

Jawaban: D

36. Look at the picture!

soal6 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

a. Eye

b. Nose

c. Mouth

d. Hair

Jawaban: A

37. Edo : Hello my name is Edo

Siti : ....

a. Hello

b. I am fine

c. Hello my name Siti

d. How are you Siti

Jawaban: C

38. Look at the picture!

soal8 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Write

b. Draw

c. Read

d. Paint

Jawaban: D

39. H - ... - N - ... (Tangan)

a. N - A

b. A - D

c. D - A

d. A - N

Jawaban: B

40. The spelling of 'J"...

a. Bi

b. Di

c. Ji

d. Jei

Jawaban: D

41. Father, mother, brother and sister are my...

a. Parents

b. Children

c. Family

d. Grandparents

Jawaban: C

42. I'm Udin. I have a family. There are father, mother, and sister. My parents are Mr. Rahmat and Mrs. Fatima, my sister is Mutiara.

Mr. Rahmat is Udin's...

a. Mother

b. Father

c. Sister

d. Brother

Jawaban: B

43. Udin's sister is...

a. Fatima

b. Rahmat

c. Mutiara

d. Bayu

Jawaban: C

44. Mrs. Fatima is Udin's...

a. Family

b. Parents

c. Sister

d. Mother

Jawaban: D

Baca juga: 25 Soal & Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Bahan Latihan Ulangan

45. S_st_r (Saudara perempuan)

a. e-i

b. a-i

c. i-e

d. a-i

Jawaban: C

46. Look at the picture!

soal16 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Go to home

b. Go to course place

c. Go to school

d. Go to market

Jawaban: C

47. Look at the picture!

soal17 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Sleep

b. Wake up

c. Take a bath

d. Brush teeth

Jawaban: B

48. Look at the picture!

soal18 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Sweep

b. Water the flower

c. Water the grass

d. Gardening

Jawaban: B

49. Look at the picture!

soal19 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Study

b. Play football

c. Sleep

d. Do homework

Jawaban: B

50. Look at the picture!

soal20 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Play game

b. Sweep

c. Sleep

d. Study

Jawaban: C

51. Look at the picture!

soal21 Bahasa Inggris kelas 1
Gambar latihan soal Bahasa Inggris Kelas 1 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the activity in the picture?

a. Breakfast

b. Run

c. Watch TV

d. Picnic

Jawaban: A

52. Gr_ndm_th_r (Nenek)

a. a-e-o

b. e-o-a

c. a-o-a

d. o-e-a

Jawaban: C

53. "Selamat malam" in english is...

a. Good night

b. I'm fine thank you and you

c. Good bye

d. See you later

Jawaban: A

54. "Selamat tinggal" in english is...

a. Good night

b. I'm fine thank you and you

c. Good bye

d. See you later

Jawaban: C

55. "Aku baik, terimakasih dan kamu" in english is...

a. Good night

b. I'm fine thank you and you

c. Good bye

d. See you later

Jawaban: B

Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dengan klik Di Sini

Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News

Sumber: Sriwijaya Post
Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved