Breaking News

Kunci Jawaban

30 Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap dengan Kunci Jawaban

Di dalam artikel ini tersedia 30 soal Pilihan Ganda yang dapat dikerjakan sebagai tambahan belajar. Simak latihan soal Bahasa Inggris selengkapnya.

|
Penulis: Tria Agustina | Editor: Tria Agustina
Freepik.com
Berikut ini 20 latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban. 

b. Agama

c. Keragaman

d. Adat istiadat

Jawaban: A

8. Look at the picture below!

soal8 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the name of a traditional musical instrument in the pictur?

a. Gamelan

b. Tifa

c. Ceng ceng

d. Sasando

Jawaban: C

9. Look at the picture below!

soal9 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

Who is the figure in the picture?

a. Diponegoro

b. Gajah Mada

c. Hayam Wuruk

d. Balaputradewa

Jawaban: A

10. Look at the picture below!

soal10 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the name of the traditional house in the picture?

a. Tongkonan house

b. Limas house

c. Joglo house

d. Gadang house

Jawaban: D

11. Plants that can become medicine is...

a. Ginger

b. Pine tree

c. Coconut tree

d. Jackfruit tree

Jawaban: A

12. "Keberagaman" in English language is...

a. Diversity

b. Benefit

c. Sentient

d. Environment

Jawaban: A

13. "Rare" in Indonesian language is...

a. Langka

b. Mudah ditemui

c. Dipelihara

d. Diperjualbelikan

Jawaban: A

14. The people who work fishing in the sea is...

a. Teacher

b. Doctor

c. Fisherman

d. Farmer

Jawaban: C

15. The first president in Indonesia is...

a. Soekarno

b. Muhammad Hatta

c. Megawati

d. Joko Widodo

Jawaban: A

Baca juga: 20 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka beserta Kunci Jawaban Pilihan Ganda

16. Look at the picture below!

soal16 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

The enegry source of the windmill is...

a. Fuel

b. Sunlight

c. Air

d. Wind

Jawaban: D

17. Look at the picture below!

soal17 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

Energi has been used in the picture...

a. Wind

b. Electricity

c. Sunlight

d. Fire

Jawaban: D

18. My mother is ironing clothes. The energy used by mother is...

a. Wind

b. Electricity

c. Sunlight

d. Fire

Jawaban: B

19. "Environment" in Indonesia language is...

a. Makhluk hidup

b. Lingkungan

c. Tumbuhan

d. Hewan

Jawaban: B

20. We water the plants...

a. In the morning

b. In the afternoon

c. In the morning and afternoon

d. In the morning and evening

Jawaban: C

21. What is produced by farmers, except...

a. Rice

b. Peanuts

c. Vegetable

d. Fish

Jawaban: D

22. "Pahlawan" in english language is...

a. Hero

b. Fighter

c. King

d. Queen

Jawaban: A

23. Sriwijaya kingdom is located in...

a. Lampung

b. Kediri

c. Kalimantan Tengah

d. Palembang

Jawaban: D

24. "Candi" in English Language is...

a. Complex

b. Temple

c. Culture

d. Art

Jawaban: B

25. Pattimura comes from...

a. Aceh

b. Yogyakarta

c. Maluku

d. Sulawesi Selatan

Jawaban: C

26. The person who educates us at school is...

a. Nurse

b. Police

c. Teacher

d. Tailor

Jawaban: C

27. Mr. Udin was repairing a damaged motorcycle, Mr. Udin job is...

a. Driver

b. Teacher

c. Mechanic

d. Pilot

Jawaban: C

28. Look at the picture below!

soal28 Bahasa Inggris kelas 4
Gambar latihan soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawaban.

What is the job in the picture?

a. Fisherman

b. Farmer

c. Pharmacist

d. Breeder

Jawaban: A

29. Flowers that you can found in Indonesia is...

a. Cherry blossom / Sakura

b. Tulip

c. Lotus

d. Lavender

Jawaban: B

30. These are example of greeting, except ...

a. I'm hungry

b. Good night

c. Good evening

d. Good afternoon

Jawaban: A

Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dan Kurikulum 2013 dengan klik Di Sini

Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News

Sumber: Sriwijaya Post
Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di
    AA

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved