Kunci Jawaban
15 Latihan Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
Inilah latihan soal ulangan Bahasa Jawa kelas 5 SD semester 1 Kurikulum Merdeka, lengkap kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
Jawaban : C
8. Kang ora kudu digatekake nalika gawe karangan yaiku ....
a. nemtokake tema
b. milih irah-irahan
c. basane sing becik
d. nulis nganggo aksara Latin
Jawaban : D
9. Nalika nyritakake wacan obahing awak kudu digatekake. Upamane ora kena kaku lan salumrahe bae. Kang kaya mangkono diarani.....
a. wirama
b. wiraga
c. wirasa
d. wicara
Jawaban : B
10. Wong utawa tokoh kang ngalami kedadean diarani .....
a. paraga
b. tema
c. alur
d. amanat
Jawaban : A
11. Jinise teks maneka warna, salah sijine wacan eksposisi. Dene kang diandharake yaiku ....
a. kahanan objek
b. proses
c. panemu
d. kedadean
Jawaban : B
12. Sipat pawarta kang tegese lagi bae utawa lagi kedaden, isih anget, isih rame dadi rerasaning wong akeh diarani......
a. faktual
b. aktual
c. lugas
d. objektif
Jawaban : B
13. Ing ngisor iki mujudake dolanan sing nganggo olah pikir yaiku ....
a. dhakon
b. dhelikan
c. benthik
d. lompat tali
Jawaban : A
14. Teks wacan kang isine ngandharake utawa nyritakake kedadean kanthi urut saka wiwitan nganti pungkasan diarani ....
a. deskripsi
b. narasi
c. cerkak
d. argumentasi
Jawaban : B
15. Ing ngisor iki irah-irahan kang bisa kanggo nulis wacan narasi yaiku ....
a. Endahe Taman Sekolahanku
b. Carane Gawe Tempe Dhele
c. Omah Joglo ing Daleme Pak dhe
d. Preinan Sekolah Menyang Daleme Simbah
Jawaban : D
20 Soal STS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Latihan Soal Sosiologi Kelas 11 SMA Materi Bab 2 Konflik Sosial Semester 1 |
![]() |
---|
Latihan Soal STS Ekonomi Kelas 10 SMA, Lengkap Kunci Jawaban + Indikator Soal Terbaru |
![]() |
---|
Soal PTS/STS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
20 Soal dan Kunci Jawaban Pendidikan Pancasila, Sumatif Akhir Semester Kelas 6 SD Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.