Kunci Jawaban
Latihan Soal PTS/UTS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban
Inilah latihan soal PTS/UTS Bahasa Jawa kelas 1 SD semester 2 Kurikulum Merdeka lengkap kunci jawaban.
Penulis: Ayu Wahyuni | Editor: Ayu Wahyuni
Jawaban : C
8. Sadurunge mulih, Dewi tuku oleh-oleh kanggo ....
a. adhine
b. gurune
c. kancane
Jawaban : C
9. Tumindak welas asih marang sapa bae.
Marang wong tuwa utawa sedulur.
Dene bukti wong tuwa welas asih marang anak yaiku ....
a. ora diajak guneman
b. diopeni lan didhidhik
c. didukani saben dina
Jawaban : B
10. Rini weruh ana pengemis ing dalan.
Tumindake Rini kang nuduhake rasa asih yaiku ....
a. menehi sidekah kanthi eklas
b. nyingkiri pengemis
c. nyrengeni pengemis
Jawaban : A
Baca juga: Latihan Soal PTS/UTS Seni Rupa Kelas 1 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka Lengkap dengan Kunci Jawaban
11. Ibu mangan bakso. Ukara iku diganti basa krama dadi
a. Ibu maem bakso.
b. Ibu dhahar bakso.
c. Ibu nedha bakso.
Jawaban : B
12. Kuwajibane bocah sekolah yaiku ....
a. dolan
b. nyambut gawe
c. sinau
Jawaban : C
13. Lingkungan kang asri bisa diwujudake kanthi cara ....
a. nandur tetuwuhan
b. sregep nyapu
c. buwang uwuh ing kali
Jawaban : A
14. Bayu: "Matur nuwun Diki aku wis diwuruki sinau." Diki: "Iya Bayu, padha-padha."
Bayu matur nuwun marang Diki amarga ....
a. diwenehi panganan
b. wis diwuruki sinau
c. dikancani dolanan
Jawaban : B
15. Dadi juara kelas nuduhake pengalaman sing ....
a. nyenengake
b. nyedhihake
c. medeni
Jawaban : A
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dan Kurikulum 2013 dengan klik Di Sini.
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News.
kunci jawaban
latihan soal
PTS/UTS
Bahasa Jawa kelas 1 SD semester 2
Kurikulum Merdeka
Penilaian Tengah Semester (PTS)
Ujian Tengah Semester (UTS)
Sripoku.com
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Halaman 100 Kurikulum Merdeka, Latihan Siap-Siap Belajar |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Hal 99 Kurikulum Merdeka Semester 1, Pertanyaan Pemantik |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Halaman 80 Kurikulum Merdeka Semester 1, Media Sosial |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Halaman 45 Kurikulum Merdeka Semester 1, Soal Kegiatan 7 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP Halaman 50 Kurikulum 2013 Semester 1, Kegiatan Literasi |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.