Kunci Jawaban
Soal Remedial PAS/UAS Ganjil Beserta Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka
Simak soal remedial PAS/UAS dan kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka untuk pedoman siswa dalam memperbaiki nilai semester 1.
Penulis: Siti Umnah | Editor: Siti Umnah
SRIPOKU.COM - Mari simak soal remedial mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs yang dapat dipelajari oleh siswa berikut ini.
Pada artikel ini juga terdapat kunci jawaban untuk soal remedial Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs untuk menjadi bahan acuan dalam memperbaiki nilai semester 1.
Soal remedial ini disajikan untuk menjadi bahan pembelajaran siswa setelah mengikuti kegiatan PAS/UAS semester 1 mapel Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka.
Baca juga: Soal Remedial PAS/UAS Ganjil Beserta Kunci Jawaban Seni Budaya Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka
Pada artikel ini tersaji 15 Soal remedial berupa pilihan ganda beserta kunci jawaban yang dapat dikerjakan oleh siswa.
Namun siswa sebaiknya mengerjakan soal secara mandiri terlebih dahulu sebagai bahan evaluasi kemampuan siswa setelah belajar Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs selama satu semester.
Untuk itu, simak latihan soal beserta kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs yang dikutip dari laman quizizz.com berikut ini.
Baca juga: Soal Remedial PAS/UAS Semester 1 Beserta Kunci Jawaban PPKN Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum Merdeka
1. Edo : “Hi, Beni! How are you?”
Beni : “Hallo Edo. I’m fine. Thank you, and you?”
Edo : “ .............., thank you.”
A. You are welcome
B. It’s okay
C. I’m fine too
D. How do you do
Jawaban : C
2. Annisa : “Hello. How do you do?”
Siti : “Hi, ..............”
Annisa : “What is your name?”
Siti : “I am Siti.”
A. Fine, thanks
B. How do you do
C. How are you
D. It’s great to meet you
Jawaban : B
3. Lina : “What is ............. ?”
Zeni : “My name is Zeni.”
A. Your name
B. Her name
C. His name
D. Their name
Jawaban : A
4. Before Agnia goes to bed, she says to her parents ...
A. Thank you
B. Good bye
C. Good night
D. Good morning
Jawaban : C
5. What do you say when you make mistake?
A. I am really sorry
B. I am happy
C. Forget me
D. Nevermind
Jawaban : A
6. Hello! There are five people in my family. My father or my dad, my .............. or my mom, my elder brother, my little sister, and my self. My father is Mr. Rajali. He is a teacher. My mother is Mrs. Kurnia. She is a nurse. My big ......... is Hasan. He is a student of SMA Perjuangan. My little ......... is Rosa. She’s still in Kindergarten.
The best answer for the paragraph above are?
A. Sister, mother, brother
B. Mother, brother, sister
C. Father, mother, sister
D. Brother, mother, sister
Jawaban : B
Read the conversation to answer question number 7-9!
Arya is talking to a new friend in his class. Arya is introducing himself.
Arya : “Hello, I am Arya. My full name is Arya Kamandika. What is your name?
Raka : “I am Raka. My full name is Raka Iswara. I have just moved from Medan, Sumatra Utara. Where do you live?”
Arya : “I live at Melati street number 45. And what is your address?”
Raka : “My address is Kijang street number 12. I live with my grandmother here. My parents are still in Medan. They work there.
Arya : “Oh.. nice too meet you, Raka.”
Raka : “Nice to meet you too, Arya.”
7. Where is Raka coming from?
A. Semarang
B. Medan
C. Aceh
D. Bali
Jawaban : B
8. Where does Raka live now?
A. Melati street no 45
B. Kijang street no 12
C. Medan, Sumatra Utara
D. Jakarta
Jawaban : B
9. With whom does Raka live?
A. Parents
B. Uncle
C. Sister
D. Grandmother
Jawaban : D
10. Aldo : “What time do you have breakfast?”
Sisca : “I have breakfast ...”
A. At six in the evening
B. At one in the afternoon
C. At six in the morning
D. At seven in the evening
Jawaban : C
11. What is the suitable response of expression “I am sorry”?
A. Nothing
B. Nevermind
C. You are welcome
D. Thanks
Jawaban : B
12. Arrange these words into a good sentence!
is - cute - The cat – very
A. 3 - 1 - 4 – 2
B. 3 - 2 - 1 – 4
C. 3 - 1 - 2 – 4
D. 3 - 2 - 4 – 1
Jawaban : A
13. Teacher : “What is the day after Saturday?”
Dayu : “It is ..................................”
A. Friday
B. Tuesday
C. Sunday
D. Monday
Jawaban : C
14. Dimas : “What time is our plane?”
Arkan : “It is ...............” (10.30)
A. Seven past ten
B. Half past ten
C. A quarter to eleven
D. Ten o’clock
Jawaban : B
15. I have breakfast at 05.55 in the morning. We can say that it is ...
A. Five to six
B. Five past fifty five
C. Six past five
D. Five past six
Jawaban : A
Dapatkan konten pendidikan mata pelajaran lainnya dari Kurikulum Merdeka dan Kurikulum 2013 dengan klik Di Sini.
Dapatkan juga berita penting dan informasi menarik lainnya dengan mengklik Google News.
Sekolah Kalian Kedatangan Peserta Didik Baru, Jawaban Studi Kasus Kelas 10 Uji Kompetensi 1.5 Hal 53 |
![]() |
---|
Kisi-kisi Soal PTS/STS PKN Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
30 Soal PTS/STS Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025, Pilihan Ganda |
![]() |
---|
Soal PTS/STS PLBJ Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Ekonomi Kelas 11 SMA Halaman 26-27 Kurikulum Merdeka Edisi Revisi, Aktivitas 3.10 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.